Plik:Zupa cebulowa przypkowska.jpg: Różnice pomiędzy wersjami

Z Z widelcem wśród książek
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Linia 3: Linia 3:
 
| 2 = Druk bibliofilski ''La soupe à l'oignon à la Przypkowski'', [https://one.bid/en/ksiazki-i-starodruki-druk-bibliofilski-la-soupe-a-l-oignon-a-la-przypkowski-autograf-t-przypkowski/1312779 One Bid]
 
| 2 = Druk bibliofilski ''La soupe à l'oignon à la Przypkowski'', [https://one.bid/en/ksiazki-i-starodruki-druk-bibliofilski-la-soupe-a-l-oignon-a-la-przypkowski-autograf-t-przypkowski/1312779 One Bid]
 
}}
 
}}
 +
 +
„Z okazji trzeciej rocznicy śmierci Edwarda Pomiana muzeum [Świętokrzyskie] wydało jako druk Kapituły Orderu Pomiana ''La Soupe à l’Oignon à la Przypkowski'', który w sprawozdaniu Międzynarodowego Stowarzyszenia Bibliofilów w Paryżu uznany został za najlepszy druk bibliofilski roku [1967]. Samą zaś staropolską zupę wprowadzono do najlepszych restauracji Paryża i Madrytu oraz podano do produkcji we wszystkich lokalach gastronomicznych PSS [Powszechnej Spółdzielni Spożywców] w Polsce.” {{Cyt
 +
| tytuł    = Rocznik Muzeum Świętokrzyskiego
 +
  | nazwisko r      = Oborny
 +
  | imię r          = Alojzy
 +
  | rozdział        = Kronika muzealna – 1967
 +
  | adres rozdziału = https://bazhum.muzhp.pl/media/files/Rocznik_Muzeum_Swietokrzyskiego/Rocznik_Muzeum_Swietokrzyskiego-r1968-t5/Rocznik_Muzeum_Swietokrzyskiego-r1968-t5-s357-394/Rocznik_Muzeum_Swietokrzyskiego-r1968-t5-s357-394.pdf
 +
| rok      = 1968
 +
| miejsce  = Kielce
 +
| wolumin  = 5
 +
| strony  = 384
 +
}}
 +
 
{{Art29}}
 
{{Art29}}

Wersja z 16:32, 1 kwi 2023

Autor / Author: Tadeusz Przypkowski (1967)
Źródło / Source: Druk bibliofilski La soupe à l'oignon à la Przypkowski, One Bid

„Z okazji trzeciej rocznicy śmierci Edwarda Pomiana muzeum [Świętokrzyskie] wydało jako druk Kapituły Orderu Pomiana La Soupe à l’Oignon à la Przypkowski, który w sprawozdaniu Międzynarodowego Stowarzyszenia Bibliofilów w Paryżu uznany został za najlepszy druk bibliofilski roku [1967]. Samą zaś staropolską zupę wprowadzono do najlepszych restauracji Paryża i Madrytu oraz podano do produkcji we wszystkich lokalach gastronomicznych PSS [Powszechnej Spółdzielni Spożywców] w Polsce.” Alojzy Oborny: Kronika muzealna – 1967, w: Rocznik Muzeum Świętokrzyskiego, 5, Kielce: 1968, s. 384

Autor niniejszego bloga nie posiada praw autorskich do powyższego pliku graficznego. Powyższy plik został wykorzystany w niniejszym blogu na mocy prawa cytatu zgodnie art. 29 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24 poz. 83), który mówi, iż „wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów oraz rozpowszechnione utwory plastyczne, utwory fotograficzne lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym celami cytatu, takimi jak wyjaśnianie, polemika, analiza krytyczna lub naukowa, nauczanie lub prawami gatunku twórczości.”

The author of this blog does not own the copyright to the above image. The above image has been used in this blog by virtue of Article 29 of Polish Copyright Law of 4 February 1994 (Dz. U. 1994 Nr 24 poz. 83), which says "it shall be permitted, in works constituting an independent whole, to quote fragments of disseminated works, as well as works of art, photographic works or minor works in full, within the scope justified by such aims as explanation, debate, critical or scientific analysis, education or the rights governing a given genre of creative activity."

Historia pliku

Kliknij na datę/czas, aby zobaczyć, jak plik wyglądał w tym czasie.

Data i czasMiniaturaWymiaryUżytkownikOpis
aktualny16:17, 1 kwi 2023Miniatura wersji z 16:17, 1 kwi 2023978 × 934 (518 KB)Kpalion (dyskusja | edycje)Plik przesłany za pomocą MsUpload
  • Nie możesz nadpisać tego pliku.

Poniższa strona korzysta z tego pliku:

Metadane