Keczup czy musztarda?: Różnice pomiędzy wersjami

Z Z widelcem wśród książek
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Linia 2: Linia 2:
  
 
== Keczup ==
 
== Keczup ==
 +
* [https://finanse.wp.pl/truskawkowy-keczup-od-firmy-wloclawek-internauci-w-szoku-6412050532366465a Truskawkowy keczup od firmy Włocławek. Internauci w szoku.]
 +
 
* [https://books.google.pl/books?id=hAq_EvcAIW4C Pure Ketchup: A History of America's National Condiment, with Recipes]
 
* [https://books.google.pl/books?id=hAq_EvcAIW4C Pure Ketchup: A History of America's National Condiment, with Recipes]
 
* [https://www.nationalgeographic.com/people-and-culture/food/the-plate/2014/04/21/how-was-ketchup-invented/ How Was Ketchup Invented?]
 
* [https://www.nationalgeographic.com/people-and-culture/food/the-plate/2014/04/21/how-was-ketchup-invented/ How Was Ketchup Invented?]

Wersja z 13:24, 14 sie 2019

Musztarda

Keczup


Wszystkie mięsiwa przyprawia się jednakowo, do wszystkich dodaje się niesłychane ilości pieprzu i nieodzownego, reklamowanego sosu „Chili” lub „Ketchup”. Gdyby wam nawet podano tak pyszną w zasadzie potrawę jak kaczka pieczona z pomarańczami, dowiecie się o tym, że jest to kaczka, tylko z karty potraw, w smaku kaczka nie będzie się niczym różniła od innych ochłapów tonących w reklamowanych sosach i przyprawach.
Kłopoty gastronomiczne w kraju dolara: w Ameryce nie wszystko jest dobre (1935)