Bajgle, precle, obwarzanki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Z widelcem wśród książek
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Nie podano opisu zmian
Nie podano opisu zmian
Linia 1: Linia 1:
* [https://books.google.pl/books?id=-HStec87HdcC&lpg=PT96&&pg=PT96 Breads, Ring-Shaped; in: The Oxford Companion to Italian Food]
* [https://books.google.pl/books?id=-HStec87HdcC&lpg=PT96&&pg=PT96 Breads, Ring-Shaped; in: The Oxford Companion to Italian Food]
== Precle ==
* [https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:52013XC0911(02)&qid=1556212681922 EUR-Lex: Bayerische Breze]
== Obwarzanki ==
* [https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:52010XC0216(01) EUR-Lex: Obwarzanek krakowski]
* {{ Cyt
| nazwisko = Czaja
| imię    = Izabela
| nazwisko2 = Gadocha
| imię2    = Marcin
| rok      = 2008
| tytuł    = Obwarzanek krakowski: historia, tradycja, symbolika
| miejsce  = Kraków
| wydawca  = Bartosz Głowacki
}}
* {{ Cyt
| nazwisko = Dembińska
| imię    = Maria
| inni    = red. William Woys Weaver
| rok      = 1999
| tytuł    = Food and Drink in Medieval Poland: Rediscovering a Cuisine of the Past
| miejsce  = Philadelphia
| wydawca  = University of Pennsylvania Press
}}
* {{ Cyt
| nazwisko r = Przezdziecki
| imię r  = Alexander
| rok      = 1854
| rozdział = Życie domowe Jadwigi i Jagiełły: z regestrów skarbowych z lat 1388–1417
| tytuł    = Biblioteka Warszawska
| wolumin  =  2
| strony  = 299–320
| miejsce  = Warszawa
| wydawca  = Drukarnia Stanisława Strąbskiego
| adres rozdziału = https://books.google.pl/books?id=RrgDAAAAYAAJ&pg=PA304
}}
== Bajgle ==
* {{ Cyt
| nazwisko = Balinska
| imię    = Maria
| rok      = 2008
| tytuł    = The Bagel: The Surprising History of a Modest Bread
| miejsce  = New Haven and London
| wydawca  = Yale University Press
}}
* [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink]
* [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink]
* [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food]
* [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food]
* [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City]
* [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City]

Wersja z 17:50, 25 kwi 2019

Precle

Obwarzanki

Bajgle