Bajgle, precle, obwarzanki: Różnice pomiędzy wersjami
Przejdź do nawigacji
Przejdź do wyszukiwania
(→Precle) |
(→Bajgle) |
||
Linia 50: | Linia 50: | ||
| miejsce = New Haven and London | | miejsce = New Haven and London | ||
| wydawca = Yale University Press | | wydawca = Yale University Press | ||
− | }} | + | }} [https://read.amazon.com/?asin=B003VS0CEC] |
* [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink] | * [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink] | ||
* [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food] | * [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food] | ||
* [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City] | * [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City] |
Wersja z 11:44, 26 kwi 2019
Precle
- EUR-Lex: Bayerische Breze
- Geographische Verteilung der Bezeichnungen: Bre(t)z
- Wer hat die Brezel erfunden?
- L’histoire de la Bretzel selon l’Hortus Deliciarum
- Die älteste Brezel der Welt
Obwarzanki
- EUR-Lex: Obwarzanek krakowski
- Izabela Czaja, Marcin Gadocha: Obwarzanek krakowski: historia, tradycja, symbolika, Kraków: Bartosz Głowacki, 2008
- Maria Dembińska: Food and Drink in Medieval Poland: Rediscovering a Cuisine of the Past, red. William Woys Weaver, Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 1999
- Alexander Przezdziecki: Życie domowe Jadwigi i Jagiełły: z regestrów skarbowych z lat 1388–1417, w: Biblioteka Warszawska, 2, Warszawa: Drukarnia Stanisława Strąbskiego, 1854, s. 299–320
Bajgle
- Maria Balinska: The Bagel: The Surprising History of a Modest Bread, New Haven and London: Yale University Press, 2008 [1]
- Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink
- Pretzel; in: The Oxford Companion to Food
- Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City