Bajgle, precle, obwarzanki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Z widelcem wśród książek
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Linia 1: Linia 1:
 
* [https://books.google.pl/books?id=-HStec87HdcC&lpg=PT96&&pg=PT96 Breads, Ring-Shaped; in: The Oxford Companion to Italian Food]
 
* [https://books.google.pl/books?id=-HStec87HdcC&lpg=PT96&&pg=PT96 Breads, Ring-Shaped; in: The Oxford Companion to Italian Food]
 +
 +
== Precle ==
 +
* [https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:52013XC0911(02)&qid=1556212681922 EUR-Lex: Bayerische Breze]
 +
 +
== Obwarzanki ==
 +
* [https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:52010XC0216(01) EUR-Lex: Obwarzanek krakowski]
 +
* {{ Cyt
 +
| nazwisko = Czaja
 +
| imię    = Izabela
 +
| nazwisko2 = Gadocha
 +
| imię2    = Marcin
 +
| rok      = 2008
 +
| tytuł    = Obwarzanek krakowski: historia, tradycja, symbolika
 +
| miejsce  = Kraków
 +
| wydawca  = Bartosz Głowacki
 +
}}
 +
* {{ Cyt
 +
| nazwisko = Dembińska
 +
| imię    = Maria
 +
| inni    = red. William Woys Weaver
 +
| rok      = 1999
 +
| tytuł    = Food and Drink in Medieval Poland: Rediscovering a Cuisine of the Past
 +
| miejsce  = Philadelphia
 +
| wydawca  = University of Pennsylvania Press
 +
}}
 +
* {{ Cyt
 +
| nazwisko r = Przezdziecki
 +
| imię r  = Alexander
 +
| rok      = 1854
 +
| rozdział = Życie domowe Jadwigi i Jagiełły: z regestrów skarbowych z lat 1388–1417
 +
| tytuł    = Biblioteka Warszawska
 +
| wolumin  =  2
 +
| strony  = 299–320
 +
| miejsce  = Warszawa
 +
| wydawca  = Drukarnia Stanisława Strąbskiego
 +
| adres rozdziału = https://books.google.pl/books?id=RrgDAAAAYAAJ&pg=PA304
 +
}}
 +
 +
== Bajgle ==
 +
* {{ Cyt
 +
| nazwisko = Balinska
 +
| imię    = Maria
 +
| rok      = 2008
 +
| tytuł    = The Bagel: The Surprising History of a Modest Bread
 +
| miejsce  = New Haven and London
 +
| wydawca  = Yale University Press
 +
}}
 
* [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink]
 
* [https://books.google.pl/books?id=AoWlCmNDA3QC&lpg=PT504&pg=PT504 Pretzel; in: The Oxford Companion to American Food and Drink]
 
* [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food]
 
* [https://books.google.pl/books?id=bIIeBQAAQBAJ&lpg=PA652&pg=PA652 Pretzel; in: The Oxford Companion to Food]
 
* [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City]
 
* [https://books.google.pl/books?id=hCegCgAAQBAJ&lpg=PA353&pg=PA353 Lox; in: Savoring Gotham: A Food Lover's Companion to New York City]

Wersja z 17:50, 25 kwi 2019

Precle

Obwarzanki

Bajgle